Предимствата на едноетажните къщи

Предимствата на едноетажните къщи

Когато купуваме селска къща, ние обмисляме много опции, всяка от които има както предимства, така и недостатъци. Например в един случай се предлага добра къща, но с малък парцел и далеч от транспортните средства. В друг случай мястото, където се намира добрият обект и наблизо има река и магистрала и спирка на  влак или автобус изглежда евтино, но самата къща е за пълна критика, тъй като състоянието й изисква основен ремонт. Какво да правим в такива ситуации?

Най-правилният изход е, може би, да купите голям парцел на удобно място и да изградите върху него това, което се нарича къщата на вашите мечти. Предимствата на това решение са очевидни, защото покупката ще струва по-малко и на мястото ще има достатъчно място както за басейна, така и за банята, а може би дори и за голяма градина. Освен това е отлично, че трябва да живеете в екологично безопасна зона и в къща, която напълно ще отговори на очакванията по отношение на сигурността, както и комфорта и удобството на живот.

Предимствата при изграждането на едноетажна къща

Остава да изберем каква ще бъде структурата и тук ще помогне един от проектите на едноетажна къща. Някои хора предпочитат двуетажни къщи, за да подредят жилищни помещения на последния етаж, а кухнята и офисните стаи на първия етаж. Но трябва да признаем, че такова решение трябва да бъде взето, ако площта на земята е малка и просто няма къде да се изгради просторна едноетажна сграда.

Във всички останали случаи проектът на едноетажна къща изглежда за предпочитане  по много причини. На първо място, трябва да се каже, че такава къща може да бъде построена много по-бързо и да се преместите в нея за постоянно пребиваване. Освен това няма да е необходимо да се прави мощна основа, особено на насипни почви, а за това са ненужни разходи, които могат да бъдат избегнати. В едноетажна сграда едното крило може да се разграничи за офис помещения, а другото за жилищни.

В студения сезон е по-лесно да отоплявате такава къща и разходите ще са по-ниски, особено след като същите офис помещения не изискват толкова внимание, колкото жилищните. Все пак разходите за отопление на частна къща обикновено са доста значителни, така че защо да не спестите от това. И разбира се, трябва да разберете, че изборът на интересен проект за едноетажна къща е много по-широк, защото в този случай дизайнерите и планиращите имат повече възможности, така че в резултат наистина можете да изградите мечтания си дом.