Нощен живот

Нощен живот

На около един час път в ляво от магистралата по пътя към южната ни съседка Гърция е разположен най-големия областен център на Югозападна България – Благоевград. При последното преброяване през 2011г. жителите са наброявали малко над 70хил., но със студентите ежегодно стига до 90хил. души.

Градският Универсален Магазин е обновен като МОЛ и в него се предлагат стоки на водещи европейски брандове. В градът има достатъчно добре развита мрежа от таксита, които са надеждни, сигурни и достъпни. Може да срещнете добре подредени заведения, в които са инвестирани сериозни капитали, за да отговарят на високите и динамично променящи се изисквания на чужденците, туристите и студентите. Обектите за нощен живот са добре охранявани и комуникацията между полицията и интституциите е на много високо ниво. Всички тези фактори позволяват са допринесли за създаването на авторитет на града на спокойно и уединено място за учене и следване, на което не липсва и възможност за приятно прекарване на вечерта в танци, слушане на музика и общуване. В нощните заведения можете да срещнете освен студенти от други градове и много чужденци от цяла Европа, Америка и дори цял свят. Те избират Американски университет в България, защото той е добре акредитиран и неговите сертификати се признават на много високо ниво в цял свят. В сградата му се намира най-голямата библиотека с англоезична литература на Балканския полуостров и във цяла Европа той няма конкурент, който да е с по-високо ниво на обучение. Всички книги са защитени със специален вграден диск.

Добрата координация между институциите дава база градът да бъде културно средище на много области – музика, изкуство, спорт, журналистика, политика, култура, обществен живот и др. В него през последните години се развиха медицински услуги в областта на спешната и хирургичната медицинска помощ, денталните услуги, психо-социалната и медицинската рехабилитация. В областта на производството съществена роля се пада на Цигарена Фабрика „Булгартабак“, множеството текстилни предприятия и модерни заводи.