Ремонт и декорация на апартаменти в София: характеристики, съвети, цени

Ремонт и декорация на апартаменти в София: характеристики, съвети, цени

Един от най-удобните и печеливши начини за ремонт на апартамент или офис в София е да се свържете със специализирана фирма за ремонти в София, която ще ремонтира и декорира помещенията и по този начин ще разшири тяхната функционалност. Отстраняването на стари покрития и демонтирането на комунални услуги, преустройството и други работи често са придружени от технически трудности. Компания, която се занимава с ремонт и довършителни работи на апартаменти в София, трябва да гарантира способността на своите занаятчии да извършват строителни и довършителни работи до ключ в столични апартаменти не само бързо, но и с високо качество.

Какви видове ремонт и довършителни работи на апартаменти предлагат професионалистите в София и Софийска област?

Специализирани компании, занимаващи се с ремонт на апартаменти и декорация на офиси в София, предлагат на клиентите разнообразна дизайнерска работа. Това ви позволява да изберете необходимия вид ремонт и довършителни работи и да разпределите работата на етапи. По правило всеки проект изисква отделен набор от услуги. За такива компании това не е проблем, тъй като техните майстори са в състояние да извършат всякакъв вид ремонт и довършителни работи на апартамент.

Добрата професионална компания за ремонт и декорация ще демонстрира отговорен подход към всеки етап от работата. Това важи за избора на строителни материали и следгаранционната поддръжка на комуналните услуги. Ако се фокусирате върху висококачествен ремонт на апартамент или декорация на офис и не искате да харчите допълнително време и пари, трябва да изберете добра компания, която ще извърши необходимата работа.

Козметичен ремонт и декорация на апартамент в София

Козметичният ремонт на апартамент е обновяване на интериора му чрез подмяна на тапети, подове, тавани и мебели. Този вид ремонт не изисква големи финансови инвестиции.

Компаниите, които ремонтират и декорират апартаменти в София, извършват необходимите козметични работи.

По правило гамата от услуги включва следните елементи:

 • измерване на помещението;
 • отстраняване на стари покрития;
 • залепване на тапети и боядисване на стени;
 • актуализиране на таванното покритие;
 • реновиране на подови настилки;
 • подмяна на контакти и ключове;
 • монтаж на нови ВиК;
 • полагане на плочки;
 • монтаж на нови врати и прозорци;
 • извозване на строителни отпадъци.

Козметичните ремонти няма да отнемат много време, ако се извършват от професионалисти. Компаниите за основен ремонт извършват висококачествен ремонт въз основа на желанията на клиента. Такива компании си сътрудничат с водещи доставчици на строителни материали, което им позволява да използват евтини, но висококачествени тапети, подови и таванни покрития и др. Така за кратко време и без допълнителни финансови разходи ще получите актуализиран, уютен интериор на апартамента.

Стандартен ремонт и декорация на апартамент в София

По-правилно би било стандартният ремонт и довършване на апартамент или офис да се нарече основен ремонт, който се извършва без дизайнерски проект. Можете да определите качеството на такива ремонти, като погледнете какви материали използват майсторите и колко компетентно и професионално работят.

Тези компании в София, които се занимават с професионален стандартен ремонт и довършителни работи на апартаменти, имат богат опит в строителната индустрия, а техните майстори имат специални умения и знания в тази област.

По принцип стандартният ремонт на стая включва следните елементи:

Този вид ремонт е много популярен в нови домове и офиси, тъй като с негова помощ помещенията могат да бъдат направени по-удобни както за живеене, така и за работа. Също така стандартният ремонт и декорация на апартаменти ви позволяват да създадете нов интериор.

Занаятчиите от Софийските фирми за ремонт планират предварително всички груби и довършителни работи, така че стандартните ремонти на апартаменти да бъдат висококачествени и извършени в най-кратки срокове. Компанията „ВМ Ремонти“ извършва висококачествени ремонти в София.

Основен ремонт и довършителни работи на апартамент в София

Основният ремонт на апартамент включва специални „правила“, които задължават строителните работи да бъдат разделени на голям брой етапи. Този вид ремонт се счита за най-труден поради техническите задачи, възложени на майсторите. По правило основният ремонт на апартамент се извършва на два етапа. Първият е подготвителен, вторият е същинският ремонт в апартамента или офиса.

Подготвителният етап на основен ремонт на апартамент или офис включва демонтаж на замазки и разрушаване на неносещи стени, което дава възможност за преустройство на помещенията. По време на този етап също се полагат електрически кабели и различни комуникации.

През втория етап се извършват основните строително-ремонтни дейности. Те могат да включват монтаж на вътрешни прегради, мазилка и шпакловка на стени, полагане на цименто-пясъчна замазка със звукоизолация и армировка, монтаж на водоснабдителни и канализационни системи и тръбопроводи.

Повечето компании в София, занимаващи се с ремонт на апартаменти и декорация на офиси, имат богат опит в извършването на големи ремонти от всякаква сложност. Майсторите подхождат отговорно към всеки етап от строително-ремонтните работи, използват висококачествени строителни материали и по този начин могат да гарантират безопасността на обновените помещения и атмосферата на комфорт и уют в обновения апартамент или офис.

Дизайнерски ремонт и декорация на апартамент в София

Дизайнерският ремонт е професионалното създаване на нов интериор за апартамент или офис. След такава работа стаята ще стане по-удобна и функционална. Някои специалисти на ремонтни компании обръщат специално внимание на ергономичността на дизайна, като по този начин демонстрират цялостния си подход към проекта.

Дизайнерският ремонт на апартамент или офис включва разработването на специален работен проект, който занаятчиите следват безотказно. Този вид ремонт има редица предимства пред стандартната работа. По този начин дизайнерският ремонт и декорация на апартамент не изисква подготвителна работа под формата на отстраняване на стари материали и довършителни работи, демонтаж на електрическо и водопроводно оборудване. Този тип ремонт ви позволява да създадете необходимото оформление по време на строителната фаза и също така се извършва в най-кратки срокове, като същевременно намалява общия бюджет.

По правило дизайнерският ремонт и довършителни работи на апартамент или офис в София се извършват от квалифицирани майстори, които гарантират индивидуален подход към всеки клиент. Благодарение на тясното сътрудничество с водещи доставчици на довършителни материали, специалистите могат да поддържат достъпни цени на всички етапи от обновяването и довършването на дизайна.

От какъв вид работа се състои ремонтът и довършването на апартаменти до ключ в Москва?

Ремонтът и довършването на апартамент до ключ е идеален вариант, ако искате да имате само приятни спомени, а самият ремонт да прилича на магия. Като поверите цялата работа на професионалисти, можете спокойно да се занимавате с бизнеса си.

Какво обикновено включва ремонтът и довършването на апартамент до ключ?

В този комплекс от работи участват архитекти, строители, инженери, електротехници и дизайнери.

Изграждането и ремонта на помещения до ключ са предназначени да освободят клиента от излишни грижи. Доставката на строителни материали и интериорния дизайн се извършват от квалифицирани специалисти. Контролират и качеството на извършената работа. От клиента се изисква само да се съгласи с прехвърлянето на правомощията си и да подпише споразумението.

Преди да поръчате ремонт и довършителни работи на апартамент до ключ, можете да получите подробни съвети по телефона. За да се определи цената на ремонта, измервателен инженер идва при клиента. По правило тази услуга се предоставя безплатно. Можете да поръчате геодезист по телефона или през сайта на фирмата.

Когато поръчвате ремонт и довършване на апартамент до ключ, няма да бъдете засегнати от ремонтни проблеми, включително закупуване на материали. Можете да разгледате всички каталози у дома или в шоурума. Ръководство за довършителни материали ще ви разкаже за техните предимства и недостатъци, а служителите на компанията ще донесат необходимите материали на сайта.

Ремонтът и довършването на апартаменти до ключ включва следните етапи:

 1. Пристигане на инженер измервател при клиента. На този етап се правят измервания, изчисления и обща оценка на състоянието на стени, подове и тавани. Специалистът моделира бъдещия интериор на апартамента въз основа на желанията на клиента. Дизайнерският проект включва абсолютно всичко – от цвета на тапетите и разположението на мебелите в стаята до електрическата схема и местоположението на контактите и ключовете. Така строителите имат ясен план за предстоящата работа, а клиентът има представа как в крайна сметка ще изглежда неговият апартамент.
 2. Всъщност капиталова и техническа работа, която включва преместване на стени, преустройство на помещенията, подмяна на тръби и водопроводи, промяна на електрическата схема. Моля, имайте предвид, че всички ремонтни дейности трябва да се извършват в съответствие със стандартите на строителните норми и правила.
 3. Довършването на апартамент е прилагането на груби и довършителни материали, в зависимост от вида и цената на ремонта.

Всеки етап от ремонта и довършването на апартамент до ключ може да се счита за завършен само след проверка на работата за качество и съответствие със стандартите.

Ремонт и декорация на апартаменти в София в нова сграда

Собствениците на апартаменти в нови сгради трябва да извършат ремонт и декорация. Ако се свържете със специализирана московска компания и поръчате нейните услуги, вашият апартамент ще бъде ремонтиран с високо качество и на достъпна цена. Завършването на апартаменти в нови сгради до ключ се извършва, като се вземат предвид всички желания на клиента. Възможна е и работа, съобразена с определен бюджет.

Видът на ремонта в нова къща зависи пряко от състоянието на апартамента след предаването на жилището на предприемача. Собственикът на жилище в нова сграда може да се нуждае само от довършителни работи, а в някои случаи и от груби или дори основни работи.

По този начин цената на завършването до ключ на апартамент в нова сграда в София е пряко пропорционална на списъка с необходимите ремонти. Специалистът ще състави подробна оценка, която ще посочи необходимото количество строителни материали и цените на услугите на работниците. Моля, имайте предвид, че финансовите разходи ще се основават на бюджета, разпределен от клиента. Освен това служител на компанията ще даде съвети как да спестите пари, така че ремонтът на апартамента да струва приемлива сума.

Ремонтът и довършването на апартамент в нова сграда има свои отличителни черти:

 1. Майсторите ще извършат всички ремонтни дейности с високо качество, независимо от сложността на дизайнерския проект. Трябва да се отбележи, че ако ремонтът и довършителните работи се извършват до ключ, самата компания ще достави строителни и довършителни материали на обекта, ще премахне боклука и ще извърши окончателното общо почистване на апартамента.
 2. Вниманието към детайла е една от основните характеристики на завършването до ключ на апартамент в нова сграда. В случай на нова къща са предвидени всички малки неща, от които зависи комфортът на жителите. Това е местоположението на точките на потребление на електроенергия, тъй като проводниците са скрити вътре в стените в кабелни канали, както и инсталирането на водоснабдителна система в кухнята въз основа на бъдещото местоположение на мивката и съдомиялната машина.
 3. Грубото довършване на апартамент в нова сграда включва изравняване на стените и подовете, поставяне на изолационни конструкции, включително топло подово покритие. На този етап можете да смените прозорците и да инсталирате каси на врати. След приключване на грубите довършителни работи апартаментът се счита за готов за окончателно довършване.
 4. Окончателното завършване на апартамент в нова сграда включва полагане на ламинат, линолеум, паркет или мокет. Когато монтирате подови настилки, трябва да вземете предвид спецификата на всяка стая в апартамента. Например в коридора и коридора покритието трябва да е с висока устойчивост на износване.
 5. Стените на апартамент в нова сграда могат да бъдат украсени с декоративна мазилка, покрити с тапети или покрити с боя. В кухнята, банята и тоалетната е по-добре да покриете стените с плочки или PVC панели. Подът обикновено е с плочки.
 6. Таванът в апартамент в нова къща може да бъде покрит с тапет или да се монтират окачени или опънати конструкции. Друга възможност е инсталирането на многостепенни системи с вдлъбнатини или външни софити. Занаятчиите сигурно ще прикрепят полилеи и лампи, скривайки проводниците.
 7. Специалистите ще свържат домакински уреди: пералня, фурна и др., Ще инсталират водопроводни инсталации и ще подредят мебели.

Как да изберем качествени ремонтни и довършителни услуги в София

Всеки клиент, който иска да ремонтира апартамент, разчита на висококачествена работа при спазване на всички технологии, безопасност, както и финансови гаранции. Именно поради тези причини изборът на фирма за строителство и ремонт е свързан с такива трудности.

Днес на пазара за ремонт и довършителни работи на апартаменти и офиси в София можете да намерите около 2 хиляди различни компании и частни ремонтни екипи. В същото време капацитетът на столичния пазар е много голям и по своята структура той е много различен от пазарите за ремонт на други български градове. Много апартаменти в София се отдават под наем в нови сгради и са бетонни кутии, понякога с примитивно покритие. Около една трета от Софиянци не искат сами да правят ремонт на апартаменти и наемат строителна фирма или ремонтен екип. Освен това 25% от поръчките са основни ремонти.

През последните десет години пазарът за ремонт и довършителни работи на апартаменти и офиси в София се промени значително. Голям брой компании сега се грижат не само за печалбата, но и за репутацията си. Такива компании биха предпочели да работят законно и да заемат стабилна ниша в ремонтната индустрия, отколкото да се поддадат на измама или да пестят от закупуването на строителни материали. Така възниква резонният въпрос – как да различим свестния и квалифициран изпълнител от съмнителен и непрофесионален?

Ето критериите за избор на фирма за ремонт:

 1. Наличие на официален договор. Когато решите да използвате услугите на фирма за ремонт на апартаменти, обърнете внимание на факта, че текстът на официалния договор е подробен и обемен, а не стандартен, взет от интернет. Договорът трябва ясно да посочва общата сума на ремонтните дейности и времето за тяхното завършване, тоест окончателната оценка. Това ще ви спести от неразбираеми допълнителни такси по време на ремонт на апартамент, което често се случва с частни екипи. Такива безскрупулни майстори обикновено подценяват общата оценка, за да изнудват клиента чрез спиране на ремонтните дейности. Реномираният изпълнител определено ще включи гаранции в договора, така че в случай на непредвидени обстоятелства всичко да бъде коригирано своевременно.
 2. Приемане в (саморегулираща се организация). Това е официално разрешение за извършване на строително-ремонтни работи, свързани с основни промени и тяхното обезопасяване. Това включва монтаж на стени и прегради, електроснабдителна система, водоснабдителна, канализационна и топлопреносна мрежа.
 3. Фирмата разполага с офис . Най-добре е договорът да се сключи в офиса на ремонтната фирма, а не на място. Можете да различите истински офис от фиктивен по работната среда. Стаята трябва да разполага с офис оборудване, стационарен телефон, много папки с работна документация и списания. Освен това обърнете внимание на това как служителите отговарят на телефонни обаждания, дали компанията има портфолио и добър уебсайт и колко прозрачен е процесът на ремонт на апартаменти или офиси. Например, можете да покажете на потенциален клиент обект в експлоатация и след сключване на договор да му предоставите възможност да контролира всички етапи на ремонтните дейности и плащанията. По-специално, това може да стане с вашия личен акаунт.
 4. Без предплащане . Една прилична строителна фирма няма да изисква от клиента авансово плащане за ремонтни дейности, а само за материали. Можете обаче да ги платите на етапи.
 5. Постоянен персонал. Добрият изпълнител няма да наеме непроверени, неквалифицирани занаятчии или гастарбайтери, които са готови да работят за по-малко пари. Вместо това персоналът на такава компания ще бъде инженер с висше образование и трудов стаж. Голям брой поръчки ще изискват от компанията да създаде специален отдел за технически надзор, многостепенна система за контрол, отдел за доставки и склад за строителни материали. Освен това добрата компания си сътрудничи с водещи доставчици на материали и получава отстъпки за обем.

Когато избирате фирма за ремонт и строителство, обърнете внимание на нейния опит в тази област. Частният майстор може да срещне проблеми по време на работа, поради което ще трябва да потърсите допълнителни специалисти.

Благодарение на критериите, изброени по-горе, можете незабавно да отсеете съмнителни фирми за ремонт и строителство. Може да се окаже, че ще трябва да избирате от малък брой фирми, но всички те ще бъдат свестни и квалифицирани. Тези критерии могат да се използват и като въпроси към компанията при първото телефонно обаждане.

Колко струва ремонтът и декорирането на апартаменти в София?

След като сте избрали фирма за ремонт и строителство, запознайте се предварително с нейните цени за услуги, разгледайте примери за извършена работа и прочетете отзиви от предишни клиенти. Цената на ремонта и довършването на апартамент в София може да има широк диапазон от цени. Оценката на разходите ще ви помогне да го стесните. В същото време си струва да вземете предвид всички малки неща. Въпреки това избягвайте да избирате най-ниските цени за ремонт и довършителни работи на апартаменти, тъй като работата може да бъде извършена лошо и ремоделирането ще струва доста пари. Същото важи и за довършителните материали.

Не трябва да купувате най-евтините материали, които е малко вероятно да бъдат с високо качество. Но също така не е нужно да купувате скъпи и да плащате повече за марката. Винаги може да се намери средно решение.

Какви са основните компоненти на цената на ремонта на апартамент в София?

Цената на ремонтните дейности, извършвани от професионални строителни екипи, се различава в зависимост от региона на България. В София цените за ремонт и декорация на апартаменти са значително по-високи от ценовата листа за същите услуги в провинциите.

Цените за ремонт и довършителни работи на апартаменти в София зависят от следните фактори:

 • площ на апартамента и брой стаи;
 • обхват на ремонт на апартамент;
 • дизайнерски услуги;
 • разходи за довършителни материали;
 • цената на инсталираното оборудване, като водопровод и радиатори;
 • помощ от допълнителни строителни организации при монтаж на врати, прозорци, монтаж на окачени тавани;
 • извозване на строителни отпадъци от апартамента;
 • вид на помещенията – нови или вторични;
 • вид ремонт на апартамент – шпакловка, демонтаж на стари конструкции, замазка, подмяна на канализация, водопровод, ел. инсталация.