Хотели в София

Как да изберете хотел по интернет?
София е на 95 километра от Благоевград, а благодарение на магистрала „Струма“ за около 40 минути се стига до столицата на България.

Избрали сте София като дестинация за вашето пътуване. Дали по работа, дали за почивка, ако няма къде или при кого да отидете на гости, ще се нуждаете от хотел, в който да отседнете.

Ако пристигате със самолет, сигурно ще търсите хотели в София до летището, които да не ви отнемат много време в път, а и за да не плащате луди пари на такситата, тъй като обикновено се възползват от пътуващите със самолет.

Сега стигаме и до друг важен въпрос, а именно как да изберете хотел по интернет. Едно време хората са избирали хотели, доверявайки се на туристически компании или на съвети и препоръки от приятели и роднини.

Днес, благодарение на интернет, може да изберем хотел само с няколко клика. Но сигурни ли сме, че избираме най-добрият хотел? Да изберем грешния такъв, означава да си развалим почивката и пътуването. Хотелът ще бъде нашият дом за няколко дни. Трябва да бъде уютен и приятен. Идеята, че се връщаме в хотела, трябва да ни носи положителни емоции, а не да се прибираме с нежелание и дискомфорт.

Преди да се впуснем в търсене на първия хотел, който видим в мрежата, трябва да имаме ясна идея какво искаме. Да знаем каква цена сме склонни да платим, какви услуги искаме да включва, както и зоната в която искаме хотелът да се намира. Например, аз предпочитам хотели с включен Wi-fi, намиращи се близо до метрото и до летището, ако съм със самолет.

Сега, като знаем какво търсим, останалото е много по-лесно. Има много сайтове, които доста улесняват търсенето, където може да въведем точно какво искаме. След като сме отсеяли няколко желани варианта, как да разберем кой е най-добрият избор? Отговорът е лесен – започваме да четем рецензиите, оставени от потребители, които вече са били в този хотел. Виждаме оценките, коментарите и се ориентираме по тях. Различаваме по-съществените оплаквания от капризни такива, обръщаме внимание дали едно оплакване се повтаря повече пъти и така, по метода на изключването, стигаме до идеалният вариант. Друг трик, който може да се приложи и говори много повече дори от думите, е да разгледаме снимките на хотелите, стаите и помещенията, направени от посетителите. Те ще ни „разкажат” това, което искаме.

По-достоверно е, тъй като не винаги коментарите са истински, написани от реални хора. Все пак, ако негативните са страшно много, надали всичките ще са измислени, както и ако няма нито едно оплакване, не се доверявайте напълно. Но каквото харесва или не се харесва на някого, не означава че няма да се хареса и на теб. Вкусовете и изискванията на всеки са различни.

Като финал, може да напишете името на избрания хотел в Google, да видите дали някой блогър не е писал за него, след което може да проверите и най-добрата цена на която се предлага. Но това не означава да избирате хотел по възможно най-ниската цена, това обикновено е грешен избор, тъй като „качеството се заплаща”.

По-добре да платим малко повече и да се чувстваме комфортно и чудесно, отколкото да дадем по-малко пари, но престоят ни да се превърне в кошмар.

Хотелски вериги в София

Хотелите в София са най-различни. Те са самостоятелни хотели, частни малки хотели и хотелчета, хостели, но разбира се най-луксозни са тези от големите хотелски световни вериги като Шератон, Кемпински-Зографски, Риц и няколко други. Те изглеждат по еднакъв начин навсякъде по света, така че ако вече сте били в някой от тях, в следващите вече ще се чувствате като у дома си, независимо в коя част и на кой континент от света се намирате- в Европа, Азия, Южна и Северна Америка или Австралия.

Тези хотели в София са разположени в самия град, даже почти в неговия център. Предлагат най-различни видове услуги. Стаите в тези хотели са луксозно обзаведени, разполагат със собствен бар, джакузи, открита тераса от която се открива изключителна гледка към някоя част от града.

В тези хотели на София има барове, ресторанти, нощни клубове, казина, зали за игра на карти, все места свързани с изкушения, които всеки би желал да опита. В тях има магазини на големите търговски вериги както за дрехи, така и за бижута и други аксесоари и сувенири. Тези хотели в София разполагат със собствени фризьорски и козметични салони, спа центрове за масажи, ароматерапия и сауна. В тях работят едни от най-добрите специалисти в тези области.

Хотелите от големите търговски вериги в София често предоставят своята база за провеждането на различни семинари, премиери на филми, световни бизнес форуми и много други. Разположението им в центъра на столицата дава възможност на гостите на хотела да разгледат града и неговите забележителности сами или с екскурзовод, което е за предпочитане.

Тези хотели предлагат и екскурзии из цяла България, морски и планински маршрути и всякакви други видове анимации които в България е възможно да се проведат. Наистина цените в тях са много високи, но затова пък и посетителите в тях не са случайни хора.

Често тези хотели в София стават домакини на известни певци или кино-актьори със световна слава, които посетили ги веднъж вече по света, ги предпочитат и в България. Но все пак вратите им са отворени за всеки, който може да си ги позволи, разбира се има се предвид чисто финансовата страна на нещата, уви !

Хотели в крайните квартали на София

Толкова са много хотелите в София,че понякога е трудно да изберем в кой да отседнем.Хубавото е,че можем да се запознаем с различните условия в различните хотели предварително като направим проучване в интернет. Освен официалната категоризация и ценовите оферти ще видим и конкретни снимки,а и споделеното мнение от техни гости ще ни бъде от полза.

Ако сме се отправили на семейно пътуване или импровизирана ваканция в столицата,можем да се настаним в хотел в някой от крайните квартали.Предполага се,че ще разполагаме с много свободно време и придвижването няма да ни е проблем,без значение дали ще предпочетем да шофираме собствения си автомобил или да ползваме градския транспорт.Последният вариант е все по-удобен и достъпен.Изобщо,много по-лесно и бързо става пътуването благодарение на редовните линии на метрото.А това,естествено,води до увеличаване на интереса към хотели в София,които се намират далече от централните зони.

Друго голямо предимство на настаняването в крайните квартали е близостта до планина и езера.По-тихо и доста по-спокойна е околността за разлика от шумния център.Почивката на вашето семейство ще бъде пълноценна,а е възможно и да се възползвате от различни атракциони. Хотелите в по-отдалечените квартали на София са много по- близо до Околовръстен път и това би ви помогнало да си спестите неприятни задръствания при влизане и напускане на столицата.

В случай,че просто преминавате през София и се нуждаете само от нощувка преди да продължите с влак или самолет,резервирайте си стая в някой от хотелите,които се намират на удобно разстояние от Централна гара или Аерогара София.Ще се подготвите за пътуването си далеч от суматохата на централните улици.

А вие как мислите?