5 места около Благоевград, които да посетите през пролетта

Пролетта настъпва бързо, а денят става все по-голям, слънчев и топъл.

Това ни дава повод за повече семейни разходки, пътувания из страната и почивки за уикенда.

В този ред на мисли, ще си поговорим в текущата статия за Благоевград и 5 места, които са в близост до града, като можете да ги посетите в идните месеци.

За тези от вас, които се чудят за дестинацията, а никога не са ходили, ще кажем че Благоевград е „перлата“ на югозападна България, като предоставя невероятни квартали, атракции и места за посещение.

За Благоевград накратко

Едва ли би било възможно да се каже всичко за града в няколко параграфа, но това, което е по важно ще споменем, разбира се.

До 1950г. градът се е наричан „Горна Джумая“, а към днешна дата е 14-ти по население в България.

Той е културен, образователен и икономически център, който предоставя отлични възможности за професионална реализация и продължение на висшето образование.

Благоевград има интересни квартали, красив център, а местата, които ще споменем след малко заслужават да бъдат видени през уикенда.

С няколко думи: „Ако планувате пътуване, но още не сте избрали дестинацията, то Благоевград е вашето място за нови приключения.“

Следва да представим интересни места в града, на които можете да отидете с вашите приятели, близки или семейство.

Църква Въведение Богородично

За тези от вас, които желаят да се потопят в историята на Благоевград и къде е създадено първото килийно училище в града, то можем да кажем, че това е мястото.

Изографисана от възпитаници на Банската художествена школа и построена над малък храм, църквата събира хиляди хора всяка година, като представлява свещено място, както за жителите на града, така и за посетители.

Конна база „Фортуна“

Ако си падате по животните, и в частност конете, то можете да посетите конната база, която само на около 7 километра от Благоевград.

Открита е през 2006г., като всички турове за групи се водят от специализиран инструктор.

Историческият музей на Благоевград

Ако желаете да научите повече за историята на града, то историческият музей в Благоевград е мястото, което задължително трябва да посетите.

Намира се в квартал „Вароша“, който ще споменем в следващата точка, и предлага хилядолетната история на града и покрайнините на едно място.

Квартал „Вароша“

С други думи, или по точно от стар стил, „Вароша“ означава стар град.

Много от къщите в града са реставрирани, превърнати са в музеи, има магазини, занаятчийски дюкяни и работилници.

Мястото е удачно за разходка със семейството, като определено ще се впечатлите от интересните улички и история.

Паркове и зоопаркове

Благоевград удивлява със зелени паркове, и единствения зоопарк в югозападна България.

Също така, градът предлага интересни местности за изкачване, а тези от вас, които си падат по планинските преходи и разходки в гората, то можете да обуете вашите туристически панталони и да се впуснете в ново приключение през уикенда.