4 причини защо хотелите с басейни, като Орбита СПА хотел са толкова популярни

Замисляли ли сте се защо някои семейства предпочитат лятото да отидат на почивка в планината, избирайки хотел с басейн вместо семейна почивка на морето? Време е да разберете и научите как вашите ваканции могат да бъдат още по-отпускащи и незабравими.

Нека заедно в тази статия да разгледаме част от предимствата на това да изберете хотел с басейн в планината пред хотел на морето.

Може да се чудите защо трябва да изберете хотел с басейн, когато плажът е само на няколко часа път! Е, тук е момента да отбележим, че  плувните басейни служат не само като заместителите на морето.

И така, резервирайки стая в Орбита СПА хотел, намиращ се само на час път от София, вие освен че ще бъдете до една от най-величествените планини на България, но и ще имате много релаксиращи моменти край басейна с панорамна гледка. И това не е единствената роля на басейните в хотелите.

  1. Отлична възможност да плувате повече и по всяко време

Басейнът на хотела е на няколко крачки от вашата стая, което ви предлага възможността да удължите времето си за плуване и да се насладите повече на забавни моменти във водата през лятната си почивка и то с питие в ръка

2. Лесно можете да държите под око децата

Децата имат присъща любов към водата, независимо дали става дума за скачане в локви, бягане през пръскачки или къпане с гумените им патета, а плувните басейни са колкото по-големи от ваните, толкова и по-забавни. Освен това басейните за деца са отделени от тези за възрастните, което ги прави много по-безопасни. Това ви позволява да следите внимателно децата си, докато се забавляват във водата. С наличието на детски басейн можете да плувате на спокойствие, оставяйки децата да играят, без да се притеснявате за тяхната безопасност. Или можете да ги научите как да плуват, без да се страхуват от вълните.3. Много по-удобно е за възрастните хора

На някои възрастни хора не им е лесно да ходят по пясъка, докато други се страхуват да плуват сами в морето. Плувният басейн в хотела ще им даде възможност да се насладят на плуването и да се отпуснат без да се притесняват за здравето си.

4. Басейните в хотела ви дават възможност да се отпуснете

Само шумът на водата може да ви накара да заспите. Сега си представете да прекарате целия си ден край басейна, без да пропускате забавленията, които бихте имали на плажа. С всички морски спортове и дейности, плажовете стават оживени и шумни, докато басейните често ви предлагат възможност да прочетете книга, да се насладите на коктейл или да си похапнете нещо вкусно в приятна атмосфера.

Като цяло, ако пътувате с деца през топлите месеци, определено ще искате да изберете хотел с хубав басейн. Орбита СПА хотел разполага със страхотни басейни за малки и големи – да не говорим, че планината е точно отсреща!

Разполагаме с 4 вида басейни – вътрешен басейн, външен басейн, закрит детски басейн и външен детски басейн.

  • Вътрешният басейн на Орбита СПА Хотел е с дължина 17 м. и ширина 7 м., което го прави подходящ за плуване. Дълбочината му е 1,40 м., а температурата на водата е 30°С. Басейнът работи целогодишно, а около него са разположени удобни шезлонги с изглед към склоновете на Рила.
  • Външният басейн на Орбита СПА Хотел е с идеални размери за плуване – 25 м. дължина, 8 метра ширина и дълбочина 1,40 м. Температурата на водата е 27°С, което го превръща в охлаждащо изживяване през  летните месеци. Около басейна, под слънчевите лъчи, са разположени шезлонги и чадъри, а барът в непосредствена близост предлага сокове и разхлаждащи напитки.

  • Закритият детски басейн е незаменим източник на удоволствие за най-малките ни гости. С размери 5 м. дължина и 3 м. ширина и дълбочина 0,40 м. той е напълно безопасен и подходящ за нашите малки приятели.
  • Весели игри и незабравими преживявания – това е нашият външен детски басейн. С размери 6 м. дължина и 3 м. ширина и дълбочина 0,60 м. той показва грижата ни за малките палавници.

Очакваме Ви в Орбита СПА хотел 4*!